BEGelectronics
Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί
Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Κατασκευές

Διακόπτες δακτυλικού αποτυπώματος από την Schneider Electric

Μια νέα τεχνολογία διακοπτών χειρισμού, βασιζόμενη στο δακτυλικό αποτύπωμα, παρουσίασε η Schneider Electric και πρόκειται για τους διακόπτες της σειράς Harmony XB5S. Οι διακόπτες αυτοί σχεδιάστηκαν για χρήση στην βιομηχανία όπου αποτρέπουν την πρόσβαση σε άτομα μη εξουσιοδοτημένα να χειριστούν ένα μηχάνημα ή ένα οποιοδήποτε σύστημα αυτοματισμού.





Αφού ενεργοποιηθεί ο διακόπτης από το αποτύπωμα του χρήστη, διαθέτει μια ψηφιακή έξοδο όπου στην σειρά XB5S1B μένει οπλισμένη ενώ στην σειρά XB5S2B δίνει ένα στιγμιαίο παλμό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αυτόνομες μονάδες μαζί με κάποιο ρελέ ή ακόμα και να δώσουν εντολή σε κάποιο PLC. Τέλος μια από τις βασικότερες δυνατότητες τους είναι να ξεχωρίζουν τα αποτυπώματα των διαχωριστών με αυτά των χρηστών. Οι διαχειριστές διαχειρίζονται τα αποθηκευμένα αποτυπώματα των χρηστών και μπορούν να εκτελέσουν μια εγγραφή ή διαγράφη κάποιου χρήστη, ενώ οι χρήστες χειρίζονται την ψηφιακή έξοδο.

Στην πρόσοψη του διακόπτη υπάρχουν ο αισθητήρας που διαβάζει τα αποτυπώματα, ένα πράσινο LED που δείχνει την κατάσταση της εξόδου, δυο κίτρινα LED που δείχνουν την λειτουργία εγγραφής κάποιου διαχειριστή ή χρήστη αντίστοιχα και δυο κόκκινα LED ένα του RESET και ένα όταν διαβάζει κάποιο άγνωστο αποτύπωμα.

Η τάση λειτουργίας των διακοπτών είναι 24 VDC. Τοποθετούνται εύκολα στην πόρτα του πίνακα σε οπή 22 χιλιοστών και διατίθενται με καλώδιο (2 μέτρα) ή με βύσμα M12.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

Αφήστε το σχόλιο σας

.